tag:blogger.com,1999:blog-2085945160718684257.post434162484323212715..comments2022-04-02T14:58:08.788+02:00Comments on OceanCowboy: Pangasius filé pármai sonkába tekerve, sütőben sütve zöldfűszeres parmezánsajtos krémes risottóval.oceancowboyhttp://www.blogger.com/profile/08281889126290879954noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2085945160718684257.post-58706446505065223322011-03-31T14:12:01.882+02:002011-03-31T14:12:01.882+02:00Köszönöm a kommentet. Nézd! Nekem mint halkeresked...Köszönöm a kommentet. Nézd! Nekem mint halkereskedőnek és szakácsnak, nem illik egyik halról sem negativ kritikával élnem. Nem vagyunk egyformák, más az izlésünk, más az izvilágunk és sajnos más és más pénzügyi potenciállal rendelkezünk. Valaki az édesvizi valaki a sósvizi halakat részesiti előnyben. Izlés kérdése. A pangasius egy nagyon olcsó hal. Olcsó és aránylag izletes. Nekem ha főzök csak egy alapanyag, ha gyorsat és olcsót ,illetve aránylag egészségeset akarsz enni akkor a pangasiusnak nem sok vetélytára van. Viszont azt is meg kell állapitanunk, hogy nem a halgasztronómia csúcsa a pangasiusból készithető ételek. Hmmmm..... hogy mondjam nekem nem a kedvencem, de minden további nélkűl elfogadom. nem pocskondiázom de nem is magasztalom az egekig. Halnak, hal, és attól függ gogy hogyan készited el még izletes is. Ennyi. Természetesen irok majd egy posztot a tenyésztéséről. Várom a barátomtól a képeket aki pár napja jött haza vietnámból ahol pangasius farmokon is volt. Várjuk meg a képeket és utánna majd véleményt alkotunk. Amig nincs más előttünk csak egy pangasius filé, arra úgy kell tekinteni mint alapanyagra, és hogy milyen étel fog belőle elkészülni, az már kizárólag rajtunk, illetve a gasztronómiai tudásunkon múlik. <br />üdv: peteroceancowboyhttps://www.blogger.com/profile/08281889126290879954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2085945160718684257.post-52220830623054884072011-03-31T13:19:35.166+02:002011-03-31T13:19:35.166+02:00Ha a tenyésztésről első kézből tudsz információt, ...Ha a tenyésztésről első kézből tudsz információt, az nagyszerű. Elterjedt a nézet, hogy meglehetősen mocskos körülmények közt nevelgetik a pangasiust, konkrétan arról van szó, hogy a hazájában nincs csatornázás és a szennyvíz fekáliástól, mindenestől megy bele a tavakba ahol a halacsok nevelkednek.<br />Egyébként nem vagyok elragadtatva az ízétől, állagától sem, ha már olcsó import halról beszélünk akkor a hek sokkal jobb.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2085945160718684257.post-67613656989295523112011-03-30T11:10:59.778+02:002011-03-30T11:10:59.778+02:00Rendben Mr. Majd irkálok valamit róla. Hoitsy Györ...Rendben Mr. Majd irkálok valamit róla. Hoitsy György jóbarátom a Lillafüredi pisztrángtelep vezetője,www.pisztrangtelep.hu éppen a napokban érkezett haza egy vietnámi munkaútról, és mondta hogy volt pangasius farmokon, és készitett sok képet. Ahogyan megkapok párat már mehet is a poszt.<br /><br />Psmith( a p néma)oceancowboyhttps://www.blogger.com/profile/08281889126290879954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2085945160718684257.post-33367763689736210152011-03-30T10:54:55.507+02:002011-03-30T10:54:55.507+02:00Ha már Pangasius, helyre tehetnéd azt a - itthon n...Ha már Pangasius, helyre tehetnéd azt a - itthon nagyon elterjedt - közkeletű tévedést, miszerint tengeri hal lenne. Holott édesvízi, illetve néhány faja brakkvízi. Én tartottam egy ideig egy rokonát (Sciades seemanni), nagyon dekoratív, látványos hal, tényleg rászolgál a megjelenésével a nevére (cápaharcsa).ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.com